Autor: Tööstusuudised.ee • 28. mai 2019

Henriksson: digitaliseerimise risk on kuritegevus

Mida rohkem me digitaliseerime, seda rohkem on kurjategijatel võimalusi pahandust teha, ütles Omniva nõukogu esimees ja endine ABB juht Bo Henriksson hiljuti toimunud Targa tööstuse konverentsil.
Bo Henriksson
Foto: Tööstusuudised.ee

“Digitaliseerimine tähendab seda, et üks saab teisest aru,” ütles Henriksson ettekandes ja lisas, et näeb suure riskina teadmiste puudumist. “Ma olen vähemalt kümme aastat rääkinud, mida peaks tegema, ja üks asi on digitaliseerimine. Kes oskas kümme aastat tagasi öelda, et meile tulevad droonid?” rääkis ta.

Suure riskina näeb Henriksson ka kuritegevust. “See on minu meelest üks hullemaid asju. Mida rohkem me digitaliseerime, seda rohkem on kurjategijatel võimalusi pahandust teha,” sõnas ta.

Henriksson lisas, et riskid on võrkude vastupidavus ja raha, mida väikeettevõtetel ei pruugi piisavalt olla. Tema sõnul on võitjad need, kes suudavad juhtida informatsiooni ja protsesse. “Meil on täna palju infot, aga see läheb kordades suuremaks,” põhjendas ta.

Kaotajad on tema sõnul aga need, kes ei muutu või need, kes ei saa aru protsessidest ega tehnoloogiast.

7. mail toimus Tööstusuudised.ee ja Tehnoloogia Arenduskeskuse IMECC konverents "Tark Tööstus 2019".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077